Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Otok Drvenik, Uvale - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otok Drvenik

Otok Drvenik

Ako se odlučite na dolazak na otok koji prije svega obiluje netaknutom prirodom i mjestima gdje se osjećate kao da ste jedini na svijetu, Drvenik je najbolji odabir za vaš odmor. Ovaj srednjodalmatinski otok opustit će vas pitomom prirodom u neposrednom okuženju dalmatinskih bisera - Trogira i otoka Šolte i Čiova..

Kultura ladanja na otoku Drveniku

Ljetnikovac Moretti, poznate bogate obitelji istoimenih pomorskih kapetana koji su nekoć bili vlasnici dijela otoka Drvenika, i ljetnikovac Tironi potvrđuju da je Drvenik prava destinacija za neometano "guštanje". Priuštite si bijeg od svakodnevice i u maniri starih hrvatskih pomorskih kapetana i vlastelina, uživajte u nepomućenoj prirodi i otočkoj izolaciji.

Niz čitav otok razasute su kamene kapelice, a drveniške povijesne lokalitete možete upoznati vozeći bicikl ili šećući makadamskim putevima koji će vas dovesti i do ruralne cjeline zaseoka Rušinović, jugozapadno od crkvice Sv. Nikole. Nemojte propustiti pogledati crkvu sv. Jurja s vrijednim baroknim namještajem i oltarnim slikama mletačkog slikara Antonija Grapinellija. Jedino mjesto na otoku Drvenik Veliki dočekat će vas nakon istraživačkih izleta u idiličnoj atmosferi otočkog mjesta.

Autentični pejzaž otoka Drvenika

Kultura makije i gariga, te šumarci alepskoga bora i crnike nadopunjuju zeleni kolaž vinograda i maslinika. Uz čemprese i borove te autentične gastro-delicije Mediterana smokve, rogač i razne agrume, krška priroda otoka Drvenika stvorit će vam sliku autentičnog pejzaža i specifičnog ambijenta Dalmacije.

Idiličan odmor u robinzonskom stilu

Budući da nema urbanih sredina niti industrijskih objekata, otok Drvenik sa samo jednim naseljenim mjestom i čistim morem u uvalama Solinska, Drvenik, Mala luka i Grabule jamči vam odmor u robinzonskom stilu, a pogled na otoke Čiovo, Šoltu, Krknjaš Mali i Krknjaš Veli, te Orud i Mačaknar poziva na novu pomorsku avanturu.


Riviera Drvenik - Vidi sve plaže

Otok Drvenik - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Otok Drvenik

Apartmani 11832
Drvenik Veliki Apartmani 11832

Drvenik Veliki Od 96,00 € po danu

Kuća za odmor 16850
Drvenik Veliki Kuća za odmor 16850

Drvenik Veliki Od 143,00 € po danu

Kuća za odmor 11590
Pernatice Kuća za odmor 11590

Pernatice Od 286,00 € po danu

Apartmani 15535
Drvenik Mali Apartmani 15535

Drvenik Mali Od 114,00 € po danu

Apartmani 17910
Drvenik Mali Apartmani 17910

Drvenik Mali Od 86,00 € po danu

Traži smještaj - Otok Drvenik
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews