Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Cavtat, Dubrovnik

Traži:

Cavtat

Cavtat

Davno je zaživio Cavtat na maljušnom poluotoku Ratu na krajnjem jugu Dalmacije. U antici poznat kao Epidaurus Cavtat je ispunio svoje ulice renesansnim palačama i kamenim srednjovjekovnim kućama te ih stopio s prirodnim kulisama čempresa, borova i maslina. Cavtat odiše spokojem savršenog sklada - prirode, kulture i čovjeka, a posebno je meditativan ljeti kada njime odzvanjaju zvuci festivala klasične i jazz glazbe.

Cavtat - muza umjetnika

U starogradskoj jezgri Cavtat krije rodnu kuću poznatoga hrvatskog slikara Vlaha Bukovca, preuređenu u muzej. Uživat ćete u njegovom ateljeu, u atmosferi umjetničkog stvaralaštva potaknutoj autentičnim namještajem i uporabnim predmetima slikara i njegove obitelji.
Desetminutnom šetnjom od rive do uzvisine na poluotoku Cavtat će vas dovesti do arhitektonsko-skulptorskog remek-djela kipara Ivana Meštrovića - Mauzoleja obitelji Račić. U intiman prostor grobne kapelice izrađene od bijeloga bračkog kamena, poznate i kao Gospa od anđela, uvest će vas visoke skulpture anđela u molitvi. Isklesani reljefi i kipovi anđela i pokojne obitelji zadivit će vas kao i prikazi faza životnoga ciklusa – rođenja, života i smrti.
Vrhunskim umjetničkim djelima u neoskvrnjenoj prirodi Mediterana osvježit ćete duh i zaboraviti svakodnevnu rutinu.

Cavtat – adrenalinska poslastica prošlosti

Nekoliko tisuća amfora čeka vas na 30-tak metara dubine cavtatskog podmorja. Brod prepun žita, ulja i maslina prije 2000 godina pripremio vam je adrenalinsku ronilačku poslasticu. U pohodu na zakonom zaštićeni podmorski muzej pažljivije promotrite Konavoske stijene – fascinantne zazelenjene obalne strmce koji se obrušavaju ka morskoj površini.
Mrežom uređenih staza upoznat će vas Cavtat sa svojom okolicom i najjužnijom regijom Hrvatske – Konavlima. Seoska domaćinstva ponudit će vam zdravu hranu pripremljenu na tradicionalan način, a vječno gladne delicija umjetnosti nahranit će 18 km udaljeni Dubrovnik ljepotama i očuvanošću kulturno-povijesne baštine.


Riviera Dubrovnik - Vidi sve plaže

Cavtat, Dubrovnik - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Cavtat

Apartmani 2132
Cavtat Apartmani 2132

Cavtat Od 43,00 € po danu

Sobe 5222
Cavtat Sobe 5222

Cavtat Od 39,00 € po danu

Apartmani 8829
Cavtat Apartmani 8829

Cavtat Od 104,00 € po danu

Apartmani 2135
Cavtat Apartmani 2135

Cavtat Od 100,00 € po danu

Apartmani i sobe 4733
Cavtat Apartmani i sobe 4733

Cavtat Od 52,00 € po danu

Traži smještaj - Cavtat
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews