Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Dubrovnik, Dubrovnik

Traži:

Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik, najznačajnija turistička destinacija u Hrvatskoj, nekoć neosvojivi grad-tvrđava, danas je svima omiljeni grad-muzej. Povijesne tvrđave i kule, dio 1940 m dugačkog kompleksa zidina, impresivna su dobrodošlica brojnim posjetiteljima. Bogatu povijesnu baštinu Dubrovnik će predstaviti unutar debelih zidina, a "kulturni" izlet upotpunit će i raznovrsne manifestacije – od kazališnih, glazbenih pa sve do filmskih.

Dubrovnik – raskošni grad-muzej obavijen srednjovjekovnim zidinama

Dubrovnik najbogatiji dio svog graditeljstva krije u Starom gradu koji, osim poznatih zidina, štiti i UNESCO. Kao i u šetnji gradskim zidinama, nezaboravan pogled na staru jezgru posjetitelji mogu uhvatiti i s 413 m visokog brda Srđ na koje ih vodi žičara.

U Starom gradu Dubrovnik će posjetitelje na glavnoj ulici, Stradunu, dočekati Onofrijevom fontanom, raskošnim arhitektonskim zdanjem koje je već 600 godina mjesto sastajanja dubrovačke mladeži.

Šetnja dalje niz Stradun odvesti će do novih graditeljskih oduševljenja – palače Sponza i Kneževog dvora. U muzeju Kneževa dvora sačuvan je izvorni namještaj kojim Dubrovnik podsjeća na slavne dane srednjovjekovne prošlosti.

Zlatna riznica impresivnih relikvija oduševljava u baroknoj katedrali, a u blizini je i predivno pročelje barokne Crkve sv. Vlaha - zaštitnika grada. Dubrovnik skriva i jednu od najstarijih ljekarni u Europi, koja u franjevačkom samostanu iz 14. st. šarmira posjetitelje čarobnog Starog grada.

Ljeto kulture zarobljeno na pozornicama koje skriva Dubrovnik

UNESCO je "dvostruko" zaštitio Dubrovnik. Osim stare jezgre grada, i proslava blagdana svetog Vlahe dio je popisa svjetske kulturne baštine, i to one nematerijalne. Festa sv. Vlaha oduševljava dugotrajnom tradicijom, započetom u 10. stoljeću, i bogatstvom običaja koje se uz nju vežu.

Još jedan kulturni događaj koji obilježava Dubrovnik, tradicionalne su Dubrovačke ljetne igre. Na različitim lokacijama starog grada nastupaju brojni glumci, plesači i glazbenici, a najatraktivniju pozornicu Dubrovnik nudi na tvrđavi Lovrijenac, na 37 m visokoj hridi.

Zvuci glazbe odjekuju i u atriju Kneževa dvora, gdje svjetski poznata glazbena imena svako ljeto krase Festival komorne glazbe "Julian Rachlin i prijatelji".

Dubrovnik je i grad filma. Libertas Film Festival u svome programu godinama okuplja filmove iz raznih dijelova svijeta koji na bilo koji način progovaraju o slobodi – toliko snažnom simbolu Dubrovnika da se riječ Libertas (lat. sloboda) vijori na službenoj zastavi grada.


Riviera Dubrovnik - Vidi sve plaže

Dubrovnik - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Dubrovnik

Apartmani 4673
Dubrovnik Apartmani 4673

Dubrovnik Od 114,00 € po danu

Apartmani 8580
Dubrovnik Apartmani 8580

Dubrovnik Od 70,00 € po danu

Apartmani 9073
Dubrovnik Apartmani 9073

Dubrovnik Od 71,00 € po danu

Apartmani 4752
Dubrovnik Apartmani 4752

Dubrovnik Od 114,00 € po danu

Apartmani 8582
Dubrovnik Apartmani 8582

Dubrovnik Od 148,00 € po danu

Traži smještaj - Dubrovnik
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews