Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Poreč, Istra - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Poreč

Rivijera Poreč

U ovoj se rivijeri zelenilo šuma i vinograda zavodljivo isprepliće sa plavetnilom Jadranskog mora.
Najpoznatija i najpopularnija destinacija je gradić Poreč koji svojim posjetiteljima nudi nezaboravnu zabavu u noćnim klubovima ali i pozamašnu dozu povijesti (spomenimo samo Eufrazijevu baziliku koja je dio UNESCO-ve svjetske baštine).
Od našeg smještaja u rivijeri Poreč izdvajamo apartmane i kuće u kojima su kućni ljubimci dobrodošli, kao i klimatizirane apartmane.

Rivijera Poreč
jedno je od rodnih mjesta hrvatskog turizma. Prije više od stoljeća i pol austrijski plemići plovili su svojim jahtama duž jadranske obale, pristajući u Poreču i mnogim drugim lukama koje će kasnije otvoriti svoja vrata posjetiteljima sa svih strana svijeta. Tradicija gostoprimstva s vremenom je samo ojačala, kako u Poreču, tako i u mjestima koja ga okružuju. Rivijera Poreč i dalje prednjači pred drugim slavnim ljetovalištima Hrvatske.

Rivijera Poreč više je od samog Poreča

Istovremeno, brojna sela duž iznimno razvedene obale nude mogućnost bajkovito spokojnog odmora, nerazdvojnog od same ideje Mediterana. Jedno takvo mjesto je Funtana, čije je ime nekoć bilo Fontane di Pace, ili Izvori Mira. Svakom je posjetitelju jasno da to ime nije dano bez razloga. Nedaleko odatle, mirno, malo naselje Stari Červar nudi spektakularne poglede sa svoje blage uzvisine, uokvirene vinogradima, maslinicima te hrastovim i borovim šumarcima. U obližnjem priobalnom mjestu Kukci iskusni kapetan u ljetnim mjesecima otkriva posjetiteljima sve tajne jedrenja. Gradić Vrsar, pored uobičajenih turističkih atrakcija, nudi naturistički kamp Koversada, najveću takvu ustanovu u Europi, a navodno i najstariju. Ovaj je gradić dvaput posjetio slavni pustolov Casanova, po kojem je nazvan “festival ljubavi” koji se tu održava krajem lipnja.

Novi otkucaji starog srca Rivijere Poreč

No, središte Rivijere Poreč nalazi se, naravno, u istoimenom gradu. Broj mu se stanovnika tijekom sezone udeseterostruči. Posjetitelji tada hrle u Eufrazijevu baziliku (na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine) diviti se sjajnim bizantinskim mozaicima i arhitekturi. Starorimski trg Marafor i obližnji Neptunov Hram živopisno donose duhove prošlosti. Uz Peterokutnu i Okruglu kulu, to su znamenitosti Poreča koje ne smijete propustiti. Brojna ljetna događanja, od jazz festivala to auto-moto utrka, ostavit će vas bez daha – ako za njih budete imali vremena pored uživanja u suncu i moru.

Rivijera Poreč – od podzemlja do rajskih visina

Uspijete li barem na trenutak odoljeti vodnom beskraju, Rivijera Poreč ponudit će vam neke od najvećih bogatstava Zelene, kontinentalne, Istre. Podzemne pećinske čarolije Baredina i Markovih Špilja su samo najpoznatija među njima. Tražili vi obilaske s vodičem ili prilike za samostalno istraživanje izvan utabanih staza, čudesa Rivijere Poreč, pod nebom plavijim od mora, ne mogu vas ne dirnuti u dušu, baš kao i tolike druge.


Riviera Poreč - Vidi sve plaže

Poreč - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Poreč

Apartmani 13927
Poreč Apartmani 13927

Poreč Od 56,00 € po danu

Apartmani 14164
Vrsar Apartmani 14164

Vrsar Od 43,00 € po danu

Apartmani i sobe 3007
Vrsar Apartmani i sobe 3007

Vrsar Od 43,00 € po danu

Apartmani 10404
Poreč Apartmani 10404

Poreč Od 57,00 € po danu

Apartmani 7166
Kukci Apartmani 7166

Kukci Od 35,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Poreč
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu