Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Govorimo hrvatski
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Funtana, Poreč

Traži:

Funtana

Funtana

Usred idiličnog carstva satkanog od uvala, otočića i hridi, smjestila se Funtana. Malo vrelo turizma na zavodljivoj obali Istre od davnina u svoj zagrljaj privlači bistrim izvorima vode kojima duguje i svoje ime. Funtana osvježava i mnoštvom aktivnosti koje posjetiteljima otkrivaju sva lica istarskog zelenila i plavetnila.

Funtana u kapljicama plemićke prošlosti

Nepresušni izvori bistre vode na malom su komadiću istarskog poluotoka stvorili oazu iz koje je iznikla Funtana. Na obali uljuljanoj u zelenu idilu, ovo je ribarsko mjesto nosilo razna imena, od Uvale i Luke Funtana pa sve do Fontane di Pace – Izvora mira.

Povijest mjesta isprepletena je s renesansnom utvrdom – kaštelom koji su 1610. godine podigli funtanski grofovi Borisi. Uz ovaj zaštićeni spomenik kulture te crkvu sv. Bernarda iz 1621. godine, nanizale su se istarske kamene kuće, svi zajedno okupljeni pod imenom Funtana. Mjestom dominira i 34 metra visok zvonik koji od 17. st. svojom melodijom poziva u crkvu gdje se čuvaju impresivne slike sakralne umjetnosti.

Funtana – nepresušni izvor aktivnog odmora

Malo istarsko mjesto Funtana svoje noći ispunjava glazbenim notama jazza i tradicijom folklora, a veselje na svojim ulicama pokreće ribarskim feštama.

Posjetitelji kojima je draža tišina te prirodni sklad, uživat će na jednoj od pješačkih staza koje su prošarale zelenu okolicu. Funtana aktivni odmor prezentira i jahanjem, a upoznavanje s bogatstvom prirode skriva se i pod morem gdje počinju mnoge ronilačke avanture.

Nezaboravne uspomene Funtana ispisuje i u Dinoparku koji posjetiteljima predstavlja dinosaure čije replike u prirodnoj veličini još šetaju ovim dijelom istarskog poluotoka.


Riviera Poreč - Vidi sve plaže

Funtana, Poreč - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Funtana

Apartmani 15759
Mugeba Apartmani 15759

Mugeba Od 43,00 € po danu

Apartmani 17473
Vrsar Apartmani 17473

Vrsar Od 36,55 € po danu

Apartmani 3007
Vrsar Apartmani 3007

Vrsar Od 48,00 € po danu

Apartmani 14164
Vrsar Apartmani 14164

Vrsar Od 43,00 € po danu

Apartmani 7137
Poreč Apartmani 7137

Poreč Od 53,00 € po danu

Traži smještaj - Funtana
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu