Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Savudrija, Umag

Traži:

Savudrija

Savudrija

Savudrija je najsjevernije mjesto na hrvatskoj obali i središnja točka rivijere Savudrija. U doba Rimljana, Savudrija je bila važna luka. Okružena prometnim čvorištima, danas je lako dostupna i vrlo poželjna turistička destinacija, kako za obitelji, tako i za pustolove. Zbog blagotvornog djelovanja ovdašnje mikroklime, Savudrija je, još krajem 19. st., prepoznata kao lječilište i mjesto za idiličan odmor djece i odraslih.

Savudrija – gnijezdo ljubavi

Najpoznatije obilježje sela Savudrija je najstariji aktivni svjetionik na Jadranu, sagrađen 1818. godine u ime ljubavi između velikana i lokalne plemkinje. S njegovog tornja, visokog 36 metara, možete uživati u prekrasnom pogledu na rivijeru i Savudrijski zaljev. Ovaj spomenik ljubavi i danas privlači mnoge romantične duše.

Savudrija ima još jednu nadaleko prepoznatljivu znamenitost – dizalice za čamce. To su drvene konstrukcije, jedinstvene na cijeloj jadranskoj obali, na koje se podižu barke kako bi bile zaštićene u slučaju nevremena.

Ljudi su ovdje, još od antičkih vremena, preživljavali zahvaljujući ribolovu i poljodjelstvu, na što podsjećaju i stancije (stari poljoprivredni posjedi). Neke su sačuvane u izvornom obliku i vraćaju nas u vrijeme kada se živjelo daleko polaganije, dok su pojedine preuređene u luksuzne apartmane. Zakoračiti u povijest možete i obilaskom kapele Sv. Ivana iz 11. st.

Savudrija zavodi svojim zelenim skutima

Sportskim zanesenjacima Savudrija će ponuditi širok izbor aktivnosti, od golfa i biciklizma, do jedrenja, za koje ovdje pušu idealni vjetrovi. Opuštanje vas čeka i u zagrljaju hladovine bujnog mediteranskog zelenila, šetnica uz more i plaža.

"Noćnim pticama" srce će biti puno za vrijeme "Savudrijskih noći" – pučke fešte kojima posebnu draž daju živa glazba i domaća kuhinja. Ukusnim zalogajem vođene putnike Savudrija dočekuje tradicionalnim specijalitetima poput istarskog pršuta, jela od divljači, šparoga, škampi i liganja.


Riviera Umag - Vidi sve plaže

Smještaj Savudrija

Apartmani 13589
Savudrija Apartmani 13589

Savudrija Od 59,00 € po danu

Apartmani 7149
Bašanija Apartmani 7149

Bašanija Od 43,00 € po danu

Apartmani 3402
Bašanija Apartmani 3402

Bašanija Od 74,00 € po danu

Apartmani 7148
Bašanija Apartmani 7148

Bašanija Od 46,00 € po danu

Apartmani 6997
Zambratija Apartmani 6997

Zambratija Od 47,00 € po danu

Traži smještaj - Savudrija
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4,6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews