Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Pag, Otok Pag

Traži:

Pag

Pag

U kamenoj pustinji bez visokih stabala prepletenoj suhozidima i biciklističkim stazama, srednjovjekovni grad Pag, star kao i prva solana u njemu, povezao je obale uskog i dubokog zaljeva dvama mostovima. Izdržljiv Pag zadivljava raspjevanim karnevalom u surovom krajobrazu.

Slabašna travica i izdržljiva kadulja, smilje i lavanda te neumorna bura začinjena posolicom surovi su uvjeti u kojima nastaju dalekopoznati gastronomski specijaliteti s Paga – sir i janjetina. Tijekom povijesti, sir je bio cjenjeniji od mesa te se mlada janjad gojila aromatičnim travama, dok se mlijeko odvajalo za izadu okrugle zlatne delicije. Prepustite se okusima nezaboravne avanture čijim mirisom vas grad Pag dočekuje već na svojim ulicama.

Pag u bijelom i žutom zlatu

Svoje vrijednosti Pag će vam otkriti u benediktinskom samostanu Svete Margarite. Već na ulazu, redovnice će vas ponuditi baškotinima, zlatnim prepečencima pripremljenim po recepturi iz 15. stoljeća koje pažani cijene više od ikojeg kolača.

Benediktinska škola kukičanja mlade je pažanke stoljećima podučavala delikatnom radu igle i konca, a otočanke su čipkom ukrašavale bijele dijelove narodne nošnje te su paškoj čipki priskrbile Povelju UNESCO-a za nematerijalnu kulturnu baštinu svijeta.

Bjelini paške čipke parira paška snježna sol. Posjetite magazine soli iz 15.stoljeća – u prvom od devet skladišta, vrhunskih primjera industrijske arhitekture, pogledajte solanski mlin i višestoljetnu opremu korištenu za tradicionalno branje soli.

Pag – mjesto susreta zabave i povijesti

Jedina sačuvana od devet kula sa zidinama koje su okruživale Pag, kula Skrivant ugostit će umjetničke izložbe, festivale, predstave... Zabavite se na ulicama Paga na višestoljetnom karnevalu. Jedinstven je u svijetu s uvodnom pučkom dramom Robinjom i tradicionalnim paškim kolom kao epilogom - zaplešite ga uz Kneževu palaču i crkvu Sv. Marije niz čitav gradski trg.

Daskaške nalete adrenalina darovat će vam vjetrovi – maestral će vam omogućiti konstantnu brzinu, dok će vas bura nositi i do 80 km/h. Uređene biciklističke staze ponudit će vam sličan ugođaj uz panorame otoka i Velebita. Umorni nakon ronilačke pustolovine ispružite se na 27 kilometara plaža oko grada Paga – na njima sigurno postoji komadić pijeska, šljunka i kamena samo za vas.


Riviera Pag - Vidi sve plaže

Pag - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Pag

Apartmani 12035
Pag Apartmani 12035

Pag Od 29,00 € po danu

Apartmani 6412
Pag Apartmani 6412

Pag Od 50,00 € po danu

Apartmani 11778
Pag Apartmani 11778

Pag Od 45,00 € po danu

Apartmani 15765
Pag Apartmani 15765

Pag Od 57,00 € po danu

Apartmani 4119
Pag Apartmani 4119

Pag Od 50,00 € po danu

Traži smještaj - Pag
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu
4,6 / 143 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews