Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Otok Pag, Kvarner - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Otok Pag

Otok Pag

Najčešća vrsta smještaja na otoku Pagu su apartmani iz ponude privatnog smještaja. Apartmani u ponudi su klasični apartmani sa spavaćim sobama, dok jedan dio ponude obuhvaća studio apartmane. Smještaj se pretežno nalazi svega 200 metara od plaže. Apartmani su klimatizirani, a većina njih ima i prekrasan pogled na more. U određenim smještajima su dozvoljeni i kućni ljubimci tako da svatko može pronaći nešto za sebe. Otok Pag će vas oduševiti po svome jedinstvenom reljefu i dugim pješčanim i šljunčanim plažama.

Otok Pag
po mnogočemu je poseban, a od okoline se najočitije izdvaja izgledom "kamene pustinje". Pag je cijelom istočnom stranom izložen udarima vjetra s obližnjeg Velebita i nanosima soli koji ne dopuštaju razvoj bujne vegetacije.

Oskudno raslinje "krivac" je i što će putovanje na otok Pag biti iznimno gastronomsko iskustvo. Specifična ishrana životinja zaslužna je za karakterističan okus sira i janjetine uz koje se nerazmrsivo veže pridjev – paški.

Otok Pag je i otok soli na kojem se još uvijek njeguje tradicionalno "branje" - u glinenaste bazene (soline) uvodi se more koje isparava na sunčevoj toplini, a na dnu zaostaje sol.

Otok Pag – otok čipke, "Atlantide" i antičkih ostataka

U dubokoj uvali smjestio se grad Pag, "muzej" srednjovjekovne gradnje koji okružuje čak 20 km šljunčanih plaža. Grad Pag riznica je kulturnog naslijeđa ovog drevnog otoka – čipke i njome ukrašene bogate narodne nošnje, dramske igre Paške Robinje koja se izvodi na gradskim ulicama, folklornih plesova i karnevala.

Otok Pag je "dom" nekih od najzanimljivijih podvodnih arheoloških nalazišta. Potopljenim rimskim gradom u moru kod Caske otok Pag ispričat će legendu sličnu onoj o Atlantidi. Ostaci potonulog trgovačkog broda iz 1.st. s. e. zadivit će posjetitelje Gradskog muzeja u Novalji, u čijem se podrumu nalazi i ulaz u 2000 godina star rukom isklesani rimski vodovod.

Otok Pag – ludi provodi na užarenom pijesku

Otok Pag postao je prava "party" destinacija. Nedaleko od Novalje, prekrasna plaža Zrće ljeti se pretvara u "tvornicu zabave". Klubovi na plaži ugošćuju festivale i najpoznatije zvijezde svjetske klupske scene. Od jutra plaža je puna uglavnom mlađih posjetitelja koji relaksaciju uz more krajem dana preobličuju u ludi provod.

Manje poznati otok Pag – izvanzemaljci, stoljetne masline, bezbrojne uvale

Nasuprot Zrću, otok Pag će u većini drugih mjesta ponuditi atmosferu kao stvorenu za miran odmor i upoznavanje lokalnog kolorita. Istraživanje surovog kamenjarskog terena posjetitelja će odvesti do nevjerojatnih lokaliteta poput Paškog trokuta, ufološkog nalazišta ili Luna, mjesta sa stoljetnim samoniklim divljim maslinama, kakvo se može naći još samo u Grčkoj i Izraelu.

Otok Pag jedan je od najposebnijih otoka Jadrana koji će svom posjetitelju ponuditi dozu zabave i avanture, tišine i mira, dašak prošlosti i noćne klubove budućnosti, neobičnosti i sasvim "običnog" uživanja na kilometrima plaža.


Riviera Pag - Vidi sve plaže

Otok Pag - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Otok Pag

Apartmani 6373
Mandre Apartmani 6373

Mandre Od 46,00 € po danu

Kuća za odmor 11512
Novalja Kuća za odmor 11512

Novalja Od 70,00 € po danu

Apartmani 4059
Mandre Apartmani 4059

Mandre Od 32,00 € po danu

Apartmani 4093
Mandre Apartmani 4093

Mandre Od 60,00 € po danu

Apartmani 12409
Mandre Apartmani 12409

Mandre Od 40,00 € po danu

Traži smještaj - Otok Pag
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews