Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Sub
08:00h - 22:00h
Ned
08:00h - 22:00h

Crikvenica, Crikvenica

Traži:

Crikvenica

Crikvenica

Zahvaljujući turističkoj tradiciji dugoj preko 120 godina Crikvenica je stekla ime koje budi uspomene i rasplamsava maštu gostiju koji joj se vjerno vraćaju, ali i onih koji će tek doći.

Pozicija na raskrižju kopnenih i morskih puteva, u blizini prirodnih ljepota, blaga klima i čist zrak zbog kojih je na glasu kao lječilišna oaza, široka ponuda turističkih sadržaja, a iznad svega ljubaznost domaćina učinili su da Crikvenica postane prestižno ljetovalište na Jadranu.

Crikvenica – sklad tradicije i modernog

Crikvenica se razvila oko crkvice izgrađene početkom 15. st. na ušću rječice Dubračine u Jadransko more. Jezgru budućeg grada činio je samostan, podignut uz samu crkvicu kojoj Crikvenica i duguje svoje ime. Naselja koja čine grad Crikvenicu niknula su u uvalama koje su bile luke srednjovjekovnih gradova u Vinodolskoj dolini, u zaleđu priobalnog pojasa.

Čvrsti kameni lukobrani svjedoče o graditeljskoj vještini Primoraca po kojoj su poznati i u svijetu. Današnju arhitektonsku sliku grada čine moderne građevine diskretno naslonjene uz tradicionalna zdanja, što čitavom mjestu daje poseban šarm. Crikvenica ima i uske uličice koje oživljavaju duh vremena kada su njima koračali srednjovjekovni plemići.

Crikvenica posebnu pažnju privlači i svojim najstarijim hotelom Therapia, izgrađenim prije više od sto godina, te bivšim pavlinskim samostanom iz 15. stoljeća, koji je danas također preuređen u hotel.

Crikvenica – podneblje koje pomlađuje

Krilaticom "dođeš star – odeš mlad" mogao bi se opisati efekt koji Crikvenica ima na svoje posjetitelje.

Pored uživanja u kristalnom plavetnilu mora, čistoći koja je nagrađena Plavom zastavom, Crikvenica ima još čitav niz aduta. Bujno zelenilo skriva brojne šetnice i staze, među kojima će vas i Staza Rimljana ili Ljubavna cestica provesti crikveničkim okruženjem.

Zeleno-plava rapsodija koju Crikvenica nudi svojim ljepotama prirode zaokupit će poglede posjetitelja, a nepca će zadovoljiti sklad okusa nakon što kušaju tortu Frankopan, slasticu karakterističnu za crikvenički kraj.Crikvenica - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Crikvenica

Apartmani 2354
Crikvenica Apartmani 2354

Crikvenica Od 51,00 € po danu

Apartmani 17675
Crikvenica Apartmani 17675

Crikvenica Od 60,30 € po danu

Apartmani 11307
Crikvenica Apartmani 11307

Crikvenica Od 114,00 € po danu

Apartmani 13450
Crikvenica Apartmani 13450

Crikvenica Od 57,60 € po danu

Apartmani 5487
Crikvenica Apartmani 5487

Crikvenica Od 59,00 € po danu

Traži smještaj - Crikvenica
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više... Zatvori
4.6 / 128 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews