Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 16:00h

Opatija, Kvarner - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Opatija

Rivijera Opatija

Veliki izbor smještaja u rivijeri Opatija možete pronaći u našoj bogatoj ponudi. Rezervirajte i budite korak bliži savršenom godišnjem odmoru. Opatija kao jedna od top destinacija hrvatskog turizma već desetljećima nudi pregršt turističkih sadržaja. Osim sadržaja, ulaganje u privatni smještaj je sve intenzivnije, što veseli sve njene posjetitelje. Oko 300 apartmana i privatnih soba su najzastupljenije u ukupnoj ponudi smještaja. Dođite u rivijeru Opatije i prepustite se romantičnim pejzažima i prekrasnim šetnicama uz jadransku obalu čudesnog Kvarnera.

Najduža tradicija turizma od čak 167 godina povezuje niz bisera Rivijere Opatija - od Voloskog do Lovrana - 12 km dugom šetnicom Lungomare. Najpoznatija Opatijka – kip Djevojke s galebom, s opatijskih hridi poziva da nezaboravno ljeto provedete na ovoj bajnoj rivijeri, koja je nekadašnja ribarska mjesta pretvorila u najpoznatija turistička središta.

Romantična šetnja kroz povijest Rivijere Opatija

Rivijera Opatija, mjesto rođenja hrvatskog turizma, počinje u istoimenom gradu gdje se 1844. smjestila prva turistička Villa Angiolina, a 1884. godine izniknuo i najstariji hrvatski hotel Kvarner. Dok šetate uz zgrade ukrašene u bečkom stilu, Opatija će vam pokazati mramorne zvjezdice koje na pločniku Hrvatske ulice slavnih nose imena svjetski poznatih Hrvata.
Koraci po Rivijeri Opatija, po romantičnoj šetnici Lungomare vode do Ičića gdje je predivna Villa Munz. Ljubavna priča kaže da je vilu iz snova Jakob Munz dao izgraditi za svoju suprugu Emmu. Povijesni detalji Rivijere Opatija nastavljaju se na litici visokoj 157 m, gdje srednjovjekovni grad Brseč čuva tradicionalni tijesak za masline iz 17. stoljeća – toš – građevinu koja skriva aparaturu za mrvljenje maslina na "starinski" način.

Grčke legende na obali cvjetne Rivijere Opatija

Opatija je svoj središnji gradski park, pravi hortikulturalni spomenik, ukrasila s čak 150 biljnih vrsta iz svih krajeva svijeta, od kojih je japanska kamelija postala i simbol grada.
Parkovi su okružili Villu Angiolinu te najstariju opatijsku građevinu, crkvu sv. Jakova iz 15. st., po čijem je samostanu (opatiji) grad Opatija i dobio ime.
Legenda o imenima kruži dalje rivijerom do mjesta Medveja, navodno nazvanom po grčkoj čarobnici Medeji koja se prva kupala na njegovoj predivnoj plaži. Najljepši žal Kvarnera – plaža Sipar - sakrila se u Mošćeničkoj Dragi čije je čisto more idealno stanište za draške škampe, gastronomski specijalitet koji nudi rivijera Opatija.

Ulice umjetnosti duž Rivijere Opatija

Ljetna Opatija u dramsko-glazbenim danima Kaisernachta postaje pozornica austrougarskog vremena, koje je ostavilo brojne ukrase na njenim zgradama. Opatijskim ulicama provlače se i zvuci Liburnije - najvećeg hrvatskog jazz festivala koji se održava na otvorenim pozornicama, u parkovima i na brodićima.
Koncerti ozbiljne glazbe i nastupi klapa probudit će ljeto u srednjovjekovnom gradiću Lovranu, čije je ime povezano s lovorom po kojem miriše cijela lovranska okolica.
U Voloskom ljeto se obilježava slikarstvom - brojni posjetitelji mjesta okušavaju vještine u slikarskom natjecanju na starom dijelu gradske luke - Mandraću. Blizu ove slikarske meke, smjestila se uvala Preluk, jedna od najboljih hrvatskih lokacija za daskaše, gdje se održava natjecanje u surfanju.


Riviera Opatija - Vidi sve plaže

Opatija - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Rivijera Opatija

Apartmani 2359
Brseč Apartmani 2359

Brseč Od 46,00 € po danu

Apartmani 17713
Ika Apartmani 17713

Ika Od 74,00 € po danu

Apartmani 14155
Ičići Apartmani 14155

Ičići Od 64,00 € po danu

Apartmani 7786
Mošćenička Draga Apartmani 7786

Mošćenička Draga Od 100,00 € po danu

Apartmani 2351
Lovran Apartmani 2351

Lovran Od 69,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Opatija
Live Chat Možemo li vam pomoći?
Adriatic.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica, slažete se s njihovim korištenjem. Saznajte više...
Zatvori
4.6 / 142 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews