Hrvatska
+385 21 456-456
Govorimo hrvatski
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Raša, Istra - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Traži:

Rivijera Raša

Rivijera Raša

Mala rivijera poluotoka Istre – rivijera Raša – okitila se istoimenim gradićem te mjestom Trget, čije mogućnosti za odmor i relaksaciju daleko nadmašuju veličinu ovih mjestašaca.

Raša je planiski izgrađena na tekovinama arhitekture moderne, a čitav grad je djelo jednoga čovjeka, tršćanskog arhitekta Gustava Pulitzera Finalija. On je ovaj gradić vizionarski pripremio za 21. stoljeće i apsolutno savršeno ga uklopio u okolinu, u zelenu istarsku udolinu kojom protječe Krapan, pritok rijeke Raše po kojoj je naselje i dobilo ime.

Danas je rivijera Raša jedan od najslikovitijih pejzaža modernog planiranja koji uspoređuju s umjetničkim slikarskim djelima. Nije li to dovoljno da se odmaknete od svakodnevice i relaksirajući odmor spojite s užitkom u vrhunskom arhitektonskom djelu?

Crno zlato rivijere Raša u modernoj arhitekturi

Grad Raša slijedi usku uzdužnu dolinu Krapanskoga potoka i, iako je prvotno nastala kao radničko naselje zbog blizine bogatih nalazišta ugljena, Raša danas revitalizira svoje značenje te ponosno ukazuje na svoju vrijednost u suvremenim tokovima urbanizma.
Naime, gradom je u potpunosti ostvaren koncept linearnog industrijskog grada slavnog arhitekta Le Corbusiera. Na središnjem trgu crkva sv. Barbare, zaštitnice rudara, izgleda kao preokrenuti vagon za ugljen, a njezin zvonik kao rudarska dizalica, dok jer rudarima posvećen i muzej smješten u zvoniku crkve.

Rivijera Raša - mjesto za obiteljski odmor

Gradić Trget pružen je na samoj obali zaljeva, a okužuje ga netaknuta priroda. U ovom ribarskom mjestu, koje je naziv dobilo po prijevozu osoba i tereta s jedne strane zaljeva na drugu (lat. traiectum), nalaze se i ruševine romaničke crkve sv. Jurja s izbočenom apsidom.
Strane Raškoga zaljeva su strme i nepristupačne, obrasle oskudnom sredozemnom vegetacijom koja dodatno obogaćuje ugodni ambijent malog istarskog mjestašca rivijere Raša. Netaknuta priroda i mirna okolica posebno su pogodne za obitelji s djecom, ali i za rekreativce te gurmane.

Kulturno-povijesni užitci na zeleno-plavoj obali

Raša, najmlađi gradić u Istri, i Trget – idilična mjesta rivijere Raša - savršena su za miran odmor u prirodi, a suživot arhitekture i okoline je više nego dovoljan za potpuni oporavak od zamorne svakodnevice.
Jednodnevni izleti u obližnja mjesta jamče dobru zabavu i otkrivanje kulturno-povijesnih bogatstava Istre. Labin, "raj za umjetnike", prepun je brojnih umjetničkih atelijera. Rabac će vas ugostiti na zelenim brežuljcima i prozirnoplavoj plaži. Obližnja rivijera Marčana krije prijestolnicu Histra, dok se sadržajem najbogatija Pula krije na jugozapadu najvećeg Hrvatskog poluotoka i dočekuje vas s najočuvanijim rimskim amfiteatrom, fantastičnom Arenom.


Riviera Raša - Vidi sve plaže

Smještaj Rivijera Raša

Apartmani 7446
Trget Apartmani 7446

Trget Od 60,00 € po danu

Apartmani 7687
Trget Apartmani 7687

Trget Od 57,00 € po danu

Kuća za odmor 7247
Trget Kuća za odmor 7247

Trget Od 199,00 € po danu

Traži smještaj - Rivijera Raša
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu
4,6 / 144 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews