Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Fažana, Fažana

Traži:

Fažana

Fažana

Ribarska tradicija koja se provlači kroz sve aspekte života, od gastronomije do umjetnosti, atrakcija je koja nosi samo jedno ime – Fažana. Mala ribarska akademija, park sa skulpturama sardela te ljetne zabave u znaku ove plave ribe, dio su ribarskog sna koji svako ljeto privlači sve više turista. Fažana razveseljava i izletom na Brijune, nacionalni park s 14 rajskih otoka koji će ljepotom zapanjiti posjetitelje.

Fažana okićena mrežama punim sardela

Sardela, riba koja već stoljećima simbolizira Fažanu, povod je svim ljetnim zbivanjima u mjestu. Trag ribarske tradicije Fažana je provukla čak i kroz umjetničke skulpture koje krase atraktivnu galeriju na otvorenom - Park sardela.

Posjetitelje očekuje i škola sardela – Mala ribarska akademija, koja će im rado otkriti sve tajne ribarenja i spravljanja ove plave ribe. Zabavu u ljetnim danima Fažana je dekorirala i ribarskim pričama te morskim specijalitetima. Vrhunac gastronomije ovdje je Rapsodija u plavom – kulinarska manifestacija koja goste časti sardelama pripremljenim na 100 načina.

Fažana – prva postaja za hrvatski komadić raja

Fažana, u rimsko doba slavna po proizvodnji amfora, među svojim ulicama još skriva poneke tragove koji podsjećaju na njenu antičku prošlost. Ovo ribarsko mjesto u 15. st. je na najnižoj nadmorskoj visini u Istri podiglo crkvu sv. Kuzme i Damjana te ju potom okružilo srednjovjekovnim kućama.

Fažana je poznata i kao polazna luka za Nacionalni park Brijuni čiji su otoci, prema legendi, u more prosuti komadići raja. Na nezaboravnom posjetu arhipelagu od 14 otoka iznenađuje safari-park čije šaroliko životinjsko carstvo slobodno šeta netaknutim zelenilom otoka. Brijuni posjetiteljima nude i znanstvenu šetnju "koracima dinosaura" koji su svoje otiske davno ostavili na rajskom otočju.


Riviera Fažana - Vidi sve plaže

Smještaj Fažana

Apartmani 12187
Fažana Apartmani 12187

Fažana Od 58,00 € po danu

Apartmani 13742
Fažana Apartmani 13742

Fažana Od 46,00 € po danu

Apartmani 7260
Fažana Apartmani 7260

Fažana Od 86,00 € po danu

Apartmani 7153
Fažana Apartmani 7153

Fažana Od 71,00 € po danu

Apartmani 7205
Fažana Apartmani 7205

Fažana Od 36,00 € po danu

Traži smještaj - Fažana
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu
4,6 / 143 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews