Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Cres, Otok Cres

Traži:

Cres

Cres

Grad Cres središnje je mjesto na istoimenom kvarnerskom otoku, jednom od dva najveća u Hrvatskoj. Njegov strateški važan položaj privlačio je mnoge osvajače. Njihov defile ostavio je brojne tragove, tako da se Cres danas može pohvaliti bogatom povijesnom baštinom. Mediteranska klima, lijepe plaže i autohtoni rustični ambijent u njegovoj okolici, čine Cres omiljenom utočištem za odmor i razonodu.

Cres – slikoviti vijenac povijesti

Na području gdje je danas grad Cres, nekoć se nalazila antička utvrda Crepsa. S vremenom je naselje mijenjalo oblik i veličinu, a najznačajniji "preobražaj" dogodio se tijekom srednjeg vijeka, kada je grad bio okružen obrambenim zidinama. Na to doba vjerno podsjećaju troja vrata i okrugla kula, koja je bila najviša točka mletačkog obrambenog sustava.

Mnoštvo crkvica i nekoliko renesansnih palača također su svjedoci burne povijesti Cresa. Posebno treba istaknuti i posjetom počastiti gradsku ložu sa stupom sramote, Crkvu svetog Izidora iz 12. st. te palaču Arsan iz 15. st, u kojoj je smješten Creski muzej.

Ovu vrijednu spomeničku baštinu lijepo zakriljuje prostrani creski zaljev, opasan vijencem stijena, a slikovitom ambijentu grada naročito pridonose nizovi kuća uz staru gradsku jezgru.

Cres – nebo prepuno ptica

Nedaleko od grada Cresa, u mjestu Beli, eko-centar Caput insulae brine o simbolu cijelog otoka – bjeloglavom supu – ugroženoj ptičjoj vrsti kojoj je Cres jedno od posljednjih staništa. Promatrajući nebo iznad Cresa, možda ćete imati prigodu uživati u spektakularnom prizoru bjeloglavog supa koji s krilima dugim 2,5 metra prelijeće iznad vas.

Cres nudi uzbudljivo iskustvo pri posjetu uljari gdje se možete upoznati s preradom maslina, od trenutka kad njezin zeleni plod stigne pa sve dok ne poteče u kapljicama nadaleko poznatog ulja, koje se ovdje može i degustirati.


Riviera Cres - Vidi sve plaže

Cres - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Cres

Apartmani 7983
Cres Apartmani 7983

Cres Od 41,00 € po danu

Apartmani 13312
Cres Apartmani 13312

Cres Od 43,00 € po danu

Apartmani 12609
Cres Apartmani 12609

Cres Od 71,00 € po danu

Apartmani 7984
Cres Apartmani 7984

Cres Od 43,00 € po danu

Apartmani 16178
Cres Apartmani 16178

Cres Od 43,00 € po danu

Traži smještaj - Cres
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu
4,6 / 143 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews