Potreban noviji web preglednik

Vaš preglednik ne podržava novitete koje smo uveli! Preporučamo da ažurirate postojeći ili koristite neki drugi.

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge Opera
Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Novigrad, Novigrad

Traži:

Novigrad

Novigrad

Jedno od prvih turističkih odredišta u Hrvatskoj – Novigrad, smjestio se na obali Istre gdje se rijeka Mirna ulijeva u Jadransko more. Naseljen još od antičkog doba, Novigrad je prošaran tragovima duge povijesti koji leže uspavani u zagrljaju srednjovjekovnih zidina. Osim kulturnim atrakcijama, Novigrad svoje posjetitelje dočekuje i koncertima vrhunskih svjetskih glazbenika.

Novigrad – tragovi povijesti na morskoj šetnici Istre

Stara jezgra, izgrađena na otočiću koji se tek u 18. st. spojio s kopnom, isprepletena je tragovima različitih povijesnih razdoblja koji i danas krase Novigrad. Uz gradske zidine koje su u 13. st. opkolile staru jezgru pruža se predivna šetnica uz more koja povijesni ugođaj upotpunjuje mirisom slanog plavetnila.

Koracima svoje prošlosti Novigrad posjetitelje vodi do Lapidarija - jedne od najznačajnijih zbirki kamenih spomenika u Hrvatskoj. Izobilje umjetničkih djela, poput freski i baroknih slika, očekuje ih u neobičnoj crkvi koja nosi imena čak troje svetaca - sv. Marije, sv. Maksima i sv. Pelagije.

Novigrad je od 16. st. poseban i po predivnoj lođi Belveder koja je za Istru značajna kao jedina lođa iznikla tik uz more.

Mistični Novigrad u melodijama glazbenog ljeta

Grad koji je već 1845. godine dobio svoj prvi turistički vodič, osim kulturnim atrakcijama, posjetitelje privlači i poznatim blues festivalom. Brojni svjetski glazbenici "plavim" su notama proslavili Novigrad na čijim se pozornicama okupljaju svako ljeto.

Kulturna zbivanja su, uz koncerte i izložbe, osvježena i gastronomskim festivalom, a našao se tu i neobičan Astro Party. Naime, Novigrad u ljetnim noćima slavi prvi dan ljeta koji, prema keltskom kalendaru, pada na 1. kolovoz. Promatranje zvijezda uz prikladne melodije i mističnu atmosferu grada koji tu noć gasi svu rasvjetu, odmor je koji se ne zaboravlja.


Riviera Novigrad - Vidi sve plaže

Smještaj Novigrad

Apartmani 14743
Novigrad Apartmani 14743

Novigrad Od 65,00 € po danu

Apartmani 2551
Novigrad Apartmani 2551

Novigrad Od 86,00 € po danu

Apartmani 14408
Novigrad Apartmani 14408

Novigrad Od 40,00 € po danu

Apartmani 7078
Novigrad Apartmani 7078

Novigrad Od 62,00 € po danu

Apartmani 11242
Novigrad Apartmani 11242

Novigrad Od 43,00 € po danu

Traži smještaj - Novigrad
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu
4,6 / 143 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews