Hrvatska
+385 21 456-456
Pon - Pet
08:00h - 22:00h
Ned
14:00h - 22:00h

Pučišća, Otok Brač

Traži:

Pučišća

Pučišća

Pučišća su drugo po veličini mjesto otoka Brača. Njegove kuće, izniknule na obroncima iznad morskog kanala koji se duboko usjekao u kopno, čine iznimno zanimljivu panoramu. Budući da su se Pučišća smjestila u duboku uvalu, s obje strane pruža se dugačka šetnica s nebrojenim "oazama" za odlaganje ručnika i prepuštanje morskim čarima.

Pučišća – luka kula

Burnoj prošlosti Pučišća duguju svoj nadimak - Luka kula. Naime, u 15. st. obalni pojas nije bio najsigurniji pa su stambeni objekti građeni kao utvrde – kule. Pučišća su svojedobno imala 13 takvih kula, a danas su kao izuzetno zanimljive arhitektonske cjeline sačuvane utvrde Ciprijana Žuvetića, Akvila i obitelji Dešković.

Uz renesansni kaštel Žuvetić i palaču Moro, svakako treba posjetiti i sakralno blago Pučišća. Na izlazu iz mjesta nalazi se crkvica Sv. Jurja s reljefom sveca koji se bori sa zmajem, a malo dalje crkvica Sv. Dujma koju, zbog bogato oslikanih zidova, upućeni proglašavaju pravim baroknim biserom.

Pučišća u kamenu

Kamen i kamenoklesarstvo prepoznatljiv su simbol i višestoljetni način života Bračana. Pučišća se u tom pogledu najviše ističu. U blizini mjesta tri su kamenoloma čiji kamen je dio mnogih građevina i skulptura, a među najpoznatijima je Bijela kuća u SAD-u. Kamenoklesarska škola nastavlja višestoljetnu bračku tradiciju obrade kamena. Jedna je od samo tri takve škole u Europi, a koristi tradicionalne alate i tehnike obrade neizmjenjene još od razdoblja renesanse.


Pučiško kulturno ljeto, Brački ljetni festival, koncerti Međunarodne ljetne glazbene škole samo su dio kulturnih događanja koja će zabaviti posjetitelje Pučišća u ljetnim mjesecima.
Ljubitelji aktivnoga odmora krajem srpnja mogu sudjelovati u turniru u badmintonu, a u blizini mjesta pogodan je teren za biciklizam te sjajni uvjeti za jedrenje na dasci, paragliding, skijanje na moru, ronjenje...


Riviera Brač - Vidi sve plaže

Pučišća, Brač - Što raditi, što vidjeti?

Smještaj Pučišća

Apartmani 770
Pučišća Apartmani 770

Pučišća Od 19,00 € po danu

Apartmani 2942
Pučišća Apartmani 2942

Pučišća Od 63,00 € po danu

Apartmani 11416
Pučišća Apartmani 11416

Pučišća Od 46,00 € po danu

Apartmani 5625
Pučišća Apartmani 5625

Pučišća Od 44,00 € po danu

Apartmani 15381
Pučišća Apartmani 15381

Pučišća Od 43,00 € po danu

Traži smještaj - Pučišća
Live Chat Možemo li vam pomoći?

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Osim toga, kolačići se koriste za oglašavanje prilagođeno vama, kako na našoj stranici tako i izvan nje, preko pouzdanih partnera. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje svih kolačića.

U redu
4,6 / 144 recenzije Adriatic.hr - Google Reviews